(The man behind Radio Caroline, Ronan O’Rahilly.)

 

Het is met gemengde gevoelens dat ik deze editorial 200 schrijf. Zo begint Chris Edwards deze Editorial 200 van OEM 200. Er waren plannen om van deze OEM 200 een hele speciale feesteditie te maken toen het nieuws binnenviel dat the man from Caroline en van de offshore free radio Ronan O’Rahilly was overleden.

Deze feestelijke editie zal voor in een van de volgende edities zijn. Maar deze droefheid is een waardige herdenking geworden over het leven van Ronan O’ Rahilly. Een hele magazine 58 bladzijden vol over Ronan O’Rahilly van geboorte tot die 20 april 2020 rond 14.15u toen Ronan vredevol overleed in het Carlingford Nursing Home.

Ten grave gedragen op donderdag 23 april in the Church of St. James Grange. Door de corona was enkel de priester toegelaten om de dienst voor te dragen. Na de begrafenis werden de bloemen op de kist door de partner van Ronan,  Ines Rocha Trindade,  bij Carlingford Loch at Greenore niet ver van de plaats waar ooit het Caroline avontuur begon in het water gelaten.

Zoals Chris Edwards schrijft: zonder Ronan had dit magazine, Offshore Echos Magzine, wellicht niet bestaan.

Zo, bedankt Ronan en dat je in vrede mag rusten. Chris Edwards

Deze speciale 200 editie van Offshore Echos Magazine kwam tot stand mede dankzij Ronan’s sister Roisin, Ronan’s partner Ines Rocha Trindade en ook speciale dank aan allen die van deze editie een speciale Ronan O’ Rahilly editie hebben gemaakt als speciale herdenking aan deze man from Caroline and many more.

Zo zijn er interviews met: Georgie Fame, Alan Price, Ronnie Jones, Allan Crawford, Tom Lodge, Tony Blackburn, Colin Nicol, John Bloom, Emperor Rosko, Paul Rusling, Robb Eden, Peter Chicago en nog vele andere die hun herinneringen aan Ronan beschrijven.

Dit speciale magazine ter ere van Ronan O’ Rahilly is een hèèl en zeer waardevolle editie geworden. Een magazine die je in èèn stuk door meeneemt van de eerste tot de laatste bladzijde in het leven van deze merkwaardige Irish man Ronan O’ Rahilly.

Niet te missen!

Van deze editie 200 is uitdrukkelijk gesteld dat niks van dit magazine mag worden gepubliceerd zonder schriftelijke toelating van de copyright holder.

Voor meer info zie: OFFSHORE ECHOS MAGAZINE 

 

 

(the mv Caroline at anchor)