Sinksenradio hoe het allemaal begon:
We schrijven begin van deze eeuw, enkele mensen hadden weer het idee opgevat om weer iets te gaan doen rond radio.
Er werd heel wat over vergaderd, met koffie taart en andere versnaperingen tot het idee een stille dood is gestorven.
Maar toch er bleef iets van over. Het gedacht alleen al dat het initiatief toch niet doorging knaagde en het bleef knagen tot opeens de vurige tongen neerdwaalden over de geesten van de radio. Er zou uitgezonden worden vanuit Kortrijk tijdens de Sinksenfeesten om eens te testen hoe het allemaal nog zou klinken.
Zo kwam tijdens het Pinksterweekend van 2001  de eerste Sinksenradio tot leven. Weliswaar nog zonder het Sinksenradio te noemen. Zaterdag zond het station gewoon non stop muziek uit maar op zondag op Pinksteren middag kreeg het station plots een naam….. Gewoon om nog eens leuk illegaal voor ons allemaal de lucht in te gaan als toen. Het station zond uit op een vrije goeie frequentie op de 99.6 MHz. Als ons geheugen nog goed is dan stopte het initiatief op Pinksterzondag ergens in de avonduren. Maar de basis was gelegd sedertdien  kwam er in Kortrijk tijdens de Sinksenfeesten een radiostation in de lucht. Een initiatief dat al snel werd omgedoopt tot Sinksenradio. Tot de evenementenvergunningen een feit werden zond het station tijdens het Pinksterweekend illegaal uit.

Op heden is het uitgegroeid tot een heuse evenementenradio voor Kortrijk tijdens het Pinksterweekend.
De uitzendingen gebeurden sindsdien steeds vanuit de Tacktoren in Kortrijk.

(Sinksenradio ook live vanuit de Tacktoren)

Voor 2018 wordt uitgezonden vanaf de Grote Markt te Kortrijk nu reeds met de medewerking van Stad Kortrijk en deze keer ook met vzw Quindo.

(In de studio van vzw Quindo: Marino, Alexander en Tom)

De slagzin van Sinksen2018 is “Kortrijk Verleidt”, we zullen u dan ook proberen te verleiden met de beste muziek, tal van artiesten met voor live optredens, en de interessantste interviews. ‘Sinksenradio’ is dé manier om alles auditief te beleven!

Ook in 2018 galmen terug de beste radiobeats door de boxen van je radio. FM Kortrijk slaat dit jaar de handen in elkaar met vzw Quindo.

Je vind onze studio niet alleen aan het infopunt op de Grote Markt, op zondag schuimen we met onze mobiele studio verschillende locaties af en ’s avonds zenden we uit vanop de Budatoren.

Je kan ons beluisteren via 96.9 FM, en online via www.quindo.be of www.sinksenradio.be.

//WANNEER?//

Van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei 2018

//WAAR?//

Je kan onze mobiele studio terugvinden aan het infopunt op de Grote Markt in Kortrijk. De avondshows worden telkens op de Tacktoren gemaakt. Op zondag vind je onze mobiele studio overal terug!

//Avondshow in Tacktoren //

Tijdens het weekend van Sinksen voorziet Sinksenradio Kortrijk opnieuw van een groot assortiment aan muziek en dit van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei! Eén onderdeel van het radioprogramma is de ,,Avondshow” vol met alternatieve muziek. Daarin komt een brede waaier aan genres aan bod. Het spectrum is voor ons nooit te klein en daarom verdiepen we ons in de muziek van techno,acid, reggae, dub, dubstep, drum’n’bass, hiphop, halftime, garage en footwork. Tijdens het weekend kan u een subtiele mix verwachten van de muziek uit de ‘underground scene’ gebracht door ons en enkele gepassioneerde artiesten in de scene.

Voel je welkom en luister massaal mee!

//PROGRAMMA//

Vrijdag
19:30-20:30 Miles.
21:30-23:00 Purson

Zaterdag
19:00-20:30 Dub-Up HiFi/Records
20:30-21:30 Babylonbuster
21:30-22:30 WuduB!?

Zondag
10:00-14:00 ‘Sinksen Info Punt’ met Patrick, Keith, Marino, Thomas en Louis
14:00-18:00 ‘Kortrijk Verleidt’ met Willy Van Lee, Danno, Thomas en Louis
18:00-19:00 ‘Sinksenslot Zondag’ met iedereen
19:00-21:00 Leoluca & Idris

Maandag
10:00-14:00 ‘Sinksen Shaker’ met Patrick, Marino & Benny Callewaert
14:00-18:00 ‘Kortrijk Verleidt’ met Willy Van Lee & Danno
18:00-19:00 ‘Slotshow’

Alvast een druk programma dat je wilt verleiden om alvast het Pinksterweekend in Kortrijk op jouw agenda te plaatsen en te luisteren naar SINKSENRADIO!

Bron en info: Tom Decouttere TwinMedia