(Museum Rockart in Hoek van Holland)

ROCKART de schatkamer van de Nederlandse Popmuziek waarin meer dan zomaar een stuk popgeschiedenis in zit vervat. RockArt is ook een heel stuk historie en nostalgie, velen zullen bij de naam RockArt in gedachten alweer die schuit op de Noordzee zien liggen, de Norderney ooit het zendschip van Radio Veronica. Met deze zeezender uit alweer een andere geschiedenis die evenzeer met de Nederlandse Popmuziek is verbinden heeft ook RockArt een zeer nauwe band. Dan denken we maar aan de originele boordstudio van Radio Veronica die is ingeplant in het museum RockArt een museum vol van Kunst Cultuur Historie Nostalgie uit de gouden dagen van de Nederlandse Popmuziek.

(De boordstudio van Radio Veronica in Rockart) foto: PI4RCG

Wie er ooit is geweest kan er niet naast kijken het museum barst in zijn voegen dit mede door de tomeloze inzet van Jaap en Jacqueline om maar steeds weer nieuwe “geschiedenis” aan het museum toe te voegen.

Door de jaren heen is RockArt gevestigd in de Hoek van Holland best een aardige plek in Nederland maar misschien wel wat te ver verwijderd van waar de Nederlandse Popmuziek uit de grond kwam. In eerste instantie Den Haag…daarom was het een prima idee om het museum onder te brengen in een ruimte waar het museum zich beter zou kunnen profileren. Contacten werden gelegd en weerlegd maar die bleven tot op een bepaalde hoogte stilliggen.

Enfin…aan dit alles wil RockArt nu einde gaan stellen want RockArt moet vooruit de plaats in de Hoek van Holland is zo goed als op dus moet Den Haag nu maar eens duidelijkheid geven hoe ze wil omgaan met de Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek en indien Den Haag verstek laat gaan dan kan het niet anders maar dan zal RockArt zijn toevlucht zoeken naar andere mogelijkheden andere locaties in andere steden. Volgens Jaap hebben zich inmiddels meerdere steden gemeld als mogelijke locatie voor het Rockmuseum. Daar zitten plaatsen bij als Almere, Den Bosch en ook Rotterdam.

De verhuizing van het RockArt-museum van Hoek van Holland naar Den Haag komt steeds meer op losse schroeven te staan. Eigenaar Jaap Schut wil voor het einde van het jaar duidelijkheid over een locatie. Als dat niet komt dan gaat hij in gesprek met andere gemeenten. “We moeten nu eenmaal een volgende stap maken”

In maart van dit jaar werd bekend dat RockArt vertrekt uit het gebouwtje aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland. Sindsdien is Schut in gesprek met de gemeente Den Haag. Er zijn meerdere locaties ter sprake gekomen, maar dat heeft nog niets opgeleverd.

“En nu hebben we dus een ultimatum gesteld”, zegt Schut verder. “We zijn volledig uit ons jasje gegroeid en moeten verder. En ik vind echt dat we in Den Haag horen, want dat is beatstad nummer 1. Maar als zij niet willen dan houdt het op.”

De kans dat RockArt er met Den Haag uitkomt noemt Schut nihil. “Maar wonderen bestaan. En het is niet zo dat we de deur dan dichtdoen voor Den Haag. Ze zijn dan alleen één van de steden”

Volgens Schut hebben zich inmiddels meerdere steden gemeld als mogelijke locatie voor het Rockmuseum. Daar zitten plaatsen bij als Almere, Den Bosch en ook Rotterdam. “Het is niet zo dat Rotterdam bovenaan staat. Als we voor eind december niks horen dan gaan we alle mogelijkheden naast elkaar leggen en overleggen wat er kan en wat er slim is. En dan zien we het wel.”