Veronica moet aan land, Veronica gaat door, Bij het afscheid nemen sterft ook een beetje de democratie in Nederland, dat spijt me voor Nederland, Je bent jong en je wilt wat,  Jong Snel en Wild. Je kan je deze uitspraken nog best herinneren? Ze komen allemaal van mister Veronica himself ROB OUT.

De persoon die de mediawereld in Nederland op zijn kop zette. De persoon die de favoriete dj was van mijn moeder zaliger. De persoon die er alles aan deed om de zeezender Veronica aan land te brengen en daar ook in lukte ondanks de vele moeilijkheden om het Veronica zo goed als onmogelijk te maken maar toch Veronica ging door…dit dankzij de onverbetelijke creativiteit en inzet van Rob Out.

Rob kwam bij de zeezender Radio Veronica in 1965, hij was toen hoofdredacteur van “MuziekParade” en presenteerde bij de NCRV “Op Tienertoeren”. Had een platzenzaak in Amsterdam en ook een boetiek. In 1968 schreef Peter Koelewijn “Kom uit je bedstee mijn liefste” en Rob scoorde er warempel een nummer 1-hit mee in de Veronica Top 40. En dan in 1970 werd hij de man die Veronica door de donkere periode zou leiden. Rob Out werd programmaleider later algemeen directeur en leidde het station na 31 augustus naar de C-status wat al snel een A- status werd met meer dan èèn miljoen leden was Veronica de grootste omroep van Nederland geworden. Tijd dus om er over te denken om uit het bestel te stappen en volledig commercieel te gaan. Per 1 september 1995 werd Veronica een volledig commercieel bedrijf en stapte uit het Nederlandse omroepbestel. Maar toen was Rob Out reeds van het Veronica toneel verdwenen in april 1992 verliet Rob Out zijn Veronica wegens “privè omstandigheden”.

© Anefo

Het huidige Veronica dat helemaal niks meer met de zeezender te maken heeft mag toch zijn 2 handen samenvouwen en opkijken naar de hemel en die mister Veronica Rob Out bedanken. Want zonder die Rob Out was Veronica net als Radio Noordzee op 31 augustus afgelopen.

Maar goed, Rob Out nog steeds geen standbeeld, nog steeds geen officiële erkenning voor zijn media revolutie in Nederland, Rob Out wordt nog altijd niet erkent en dit moet toch wel eens gebeuren. Eerder dan al die Norderney berichten zou er moeten eindelijk eens iets gedaan worden met Rob Out. Verander de naam Norderney voor mijn part in Rob Out, verander de naam Veronica in Rob Out, noem het hotel Lapershoek, Hotel Rob Out…het maakt niet uit doe iets met Rob Out.

Misschien lukt dat nu wel met boek van “Veronica c’est moi”, “Mister Veronica” geschreven voor Bert van der Veer.