Vandaag op deze sombere zondag 7 januari staan we stil, stil bij het vernemen van het droevige nieuws dat Peter van Dam zaterdag 6 januari is overleden. Hij werd 65.

(Peter van Dam bij Mi Amigo 40 in 2014 op de Artemis) © Mi Amigo 40.

Peter het grootste radiotalent van Vlaanderen, de enige Vlaamse radioman die kon opboksen tegen het Nederlandse radiotalent.

(Peter van Dam in Playa de Aro) foto: Don Stevens

Peter lag mee aan de basis om de radio in Vlaanderen wakker te schudden, dit met Radio Atlantis in 1973, niet veel later zou hij bij Radio Mi Amigo programma’s gaan verzorgen zoals de “Scholieren Top 10” en “Met Peter gaat het beter”, wat een glorierijke radiotijd was dat.
Even later in 1980 kwam hij ook even bij Radio Gemini terecht. Kan me nog herinneren dat we op een doordeweekse winteravond Peter afhaalden aan het station in Kortrijk om dan vandaar naar de studio’s van Radio Gemini te rijden toen nog gevestigd in Herseaux(Wallonië). Hier kwam de piraat Van Dam weer even tot leven.

(Peter van Dam te gast bij Radio Gemini 1980) © RadioVisie

Laatste herinnering aan Peter was zijn bijdrage aan “Mi Amigo 40” eind mei 2014. De tijden herleefden weer met Peter. Live radio weer van topniveau.

(Peter van Dam bij Mi Amigo 40) © Mi Amigo 40

Met Peter verliezen we niet alleen een radio icoon hier in Vlaanderen met het overlijden van Peter sterft ook een beetje de radio in Vlaanderen.
Peter bedankt door de vele prachtige radio het ga je goed en ons diepste medeleven met zijn familie en vrienden.

(Peter van Dam bij de Free Radio Road Show) © Walter Galle

Team “Mi Amigo 40”

De programma’s van “Mi Amigo 40” waaraan Peter zijn medewerking verleende kan je herbeluisteren via onze pagina Herbeluister

De man die Peter van Dam heeft meegemaakt van in zijn prille beginperiode was niemand minder dan Walter Galle:
“De man die keer op keer iedereen verbaasde,hij kon met een paar woorden volle zinnen bouwen.Begin de jaren zeventig bij de start van Radio Caroline voor de Hollandse kust kwam hij vaak over de vloer voor het doen zweven van Caroline jingles.Ook gingen we op stap met een mobiele discotheek.De tijd vloog voorbij en ik belande in Playa de Aro voor de Vereniging Voor Vrije Radio onder de goede van programma leider P van Dam.In 2014 was peter present op de Artemis voor een week Mi-Amigo live vanaf de Noordzee tijdens Oostende voor Anker opgezet door MA40.De leer meester is nu niet meer,dat hij dodelijk ziek was dat wist ik niet zoals velen maar de herinnering aan een fantastisch man zal altijd blijven.Peter bedankt voor al het mooie.De foto is genomen in 76 aan het strand van Playa de Aro.”