(De nieuwe OEM is nu uit) Cover Ad Roberts, flap Graham Gill. ©OEM

Thank God for Offshore Radio!

Wat zou de achtergrond van die titel kunnen zijn? Wie de zeezenders kent zal het antwoord niet ver hoeven te zoeken. Maar het is alvast de inleiding van een nieuw nummer van het magazine “Offshore Echos Magazine”, nummer 192, ja ook dit getal alleen al brengt je tot bij de radio vanaf de Noordzee: de zeezenders.

In dit nieuwe nummer van OEM 192 kan je ondermeer lezen:

  • OEM News met berichten van Chris Edwards rond de “US Pirate Act”, “From Norderney to Noorderschip” door B. Dom en Hans Knot over “From Offshore 1 to trip tender, to intercepted”.
  • In de rubriek “Obituaries” wordt stilgestaan bij het overlijden van Graham Gill, Ad Roberts, Paul Harris en David Sinclair
  • Een tribute to Ad Roberts met een interview dat destijds in januari 1989 in OEM 74 werd gepubliceerd. De complete versie van dit interview kan je trouwens lezen op: Offshore Echos.
  • Een tribute to Graham Gill met een interview dat voor het eerst werd gepublicerd in OEM in 1980.  Ook hier kan je de volledige versie van dit interview terugvinden bij Offshore Echos.
  • “Radio Caroline 1972 Return” ruim 12 pagina’s voor de rekening van Radio Caroline een artikel met onder andere de vele persberichten die toen in de Nederlandse kranten zijn verschenen begin september 1972  met daarbij ook veel foto’s rond de restart van Radio Caroline . 
  • Het tweede deel van het interview met Bill Scadden de man was reeds op rust (pensioen dus) toen hij pas begon aan zijn avontuur met de zeezenders.
  • In het 6de deel van de “The Radio Syd-Story” gaan we terug naar de winter in 1963 toen de winters nog streng waren. Getuige een foto uit 1963 an de Cheeta I gevangen in het ijs van “Öresund”. Foto in deze OEM 192 blz. 42.
  • In deze OEM 192 ook een artikel gewijd aan de “Vrije Televisie Zender”. Toen al in 1959 waren er plannen om ook te starten met een commercieel TV-station vanuit een vliegtuig. Hoe, wat wanneer en de afloop van dit avontuur kan je dus nu ook lezen in dit nieuwe OEM.

(Radio Caroline The return met naast tekst ook veel foto’s) ©OEM

De coverfoto is voorbehouden voor Ad Roberts aan boord van de Ross in augustus 1985.

Op de flap staat Graham Gill op de radiodag  in 1977 met “Flashback 67” dat toen plaatsvond in Centre Airport Hotel Heathrow.

Een abonnement op OEM magazine? Klik HIER

 

Merçi beaucoup Robert et François pour cette nouveau OEM!