KL85, het online radiostation uitzendend vanuit zuid West Vlaanderen is niet zomaar een radiostation dat wat plaatjes en praatjes wilt maken. Nee veel radio en vooral is het station bedoeld als promotiestation voor de media evenementen opgezet door “Mi Amigo 40” en de ondersteunende derde de vzw Nordica.

Nu met het gegeven wat we allemaal wel kennen ligt gans het evenementengedeelte plat, noppes geen “GEMINI 40” zoals was voorzien in augustus. We hopen dit met evenveel enthousiasme in 2021 terug op te pikken ergens tijdens warm zomers weekend.

Van zomerse weekenden gesproken 6 jaar terug in 2014 was er ook zo een fantastisch zomers weekend. We hebben het dan over het weekend van OLH Hemelvaart 29mei  2014.

OvA 2014 met Mi Amigo 40 en het zendschip de Artemis en heel veel bezoek!

2014 was ook het jaar waarop Radio Mi Amigo 40 jaar geleden, op 1 januari 1974, haar uitzendingen startte vanaf de mv Mi Amigo. Oostende voor Anker bood aan de vzw Nordica de kans om Radio Mi Amigo weer even tot leven te brengen vanaf de Artemis. “Mi Amigo 40” was een feit en na maandenlange voorbereidingen kwam Radio Mi Amigo op donderdag 29 mei 2014 om middernacht terug in de lucht met een 4-daags radiospektakel tijdens Oostende voor Anker. Een unieke ervaring voor iedereen en elke bezoeker die deze dagen heeft mogen beleven.

2019, 5 jaar na Oostende voor Anker kwam Blankenberge aan de beurt met de Havenfeesten ook met OLH Hemelvaart. “Mi Amigo 40” organiseerde nu “Mi Amigo 45” vanaf het schip de Castor werd er terug 4 dagen live uitgezonden zoals toen op de Noordzee werd uitgezonden. Alhoewel nu in een beetje (veel) betere omstandigheden. “Mi Amigo 45” werd ook hier een overweldigend succes. De “Castor” een zusterschip van de Bellatrix, wat ooit nog de Ross Revenge heeft bevoorraad.

(Castor in Blankenberge) ©Els Bollaert

Typerend voor deze beide Mi Amigo evenementen was het fantastische mooie weer en daarbij een massa volk die op deze Mi Amigo dagen een kijkje kwam nemen naar de studio op de Artemis of afdaalde naar de studio op de Castor.

Corona echter kan de wereld destabiliseren maar radio niet. Ook radio is een virus en die is zeker niet levensgevaarlijk maar het laat zich helemaal niet afschrikken.

Dienaangaande hebben we dan ook beslist om een “Mi Amigo Special” te brengen via KL85.

We brengen de beide schepen Artemis en Castor samen we pikken de programma’s op van Mi Amigo 40 en van Mi Amigo 45 en brengen die samen met andere actuele programma’s via het zendschip van KL85.

(wie zou dit zijn?)

Er zijn ook interviews met verschillende Mi Amigo dj’s elke dag van 14-15u bij Edward Klein. Ze worden allemaal nog even Mi Amigo samen met deze verjaardagsprogramma’s en unieke originele Mi Amigo programma’s wordt het nu een fantastisch zomers Sinksenweekend. Raar maar waar KL85 wordt even Sinksenradio Mi Amigo en wil nu ook die naam Sinksenradio zijn ankers hebben met een rijk radioverleden waar Radio Mi Amigo nooit ver van af was.

(de studio aan boord van de Artemis MA40) © Eric Clyncke

 

Sinksenradio: “MI AMIGO SPECIAL”

start op donderdag 29 mei om middernacht en loopt door tot en met maandag 1 juni 18u.

De definitieve programmering komt er een dezer dagen aan.

Te beluisteren allemaal via KL85.

Links hoe je kan luisteren:

 

Meer nieuws via de website van KL85, Mi Amigo 40 en FB KL85 en FB Mi Amigo 40.

Alvast veel luisterplezier!

Mi Amigo 40-team.