Loading...

Home

/Home/
16 04, 2018

Ad Roberts in memoriam

2018-04-16T14:47:02+00:00 16th, april, 2018|

(Ferry Eden en Ad Roberts in juli 2015 FMK) foto: Jan Berg

Zondag 15 april, werd ter nagedachtenis van Ad Roberts op Radio Extra Gold NL een speciaal programma uitgezonden dit ter ere van Ad Roberts.
Het programma werd gemaakt door zijn twee radiovrienden met name Ferry Eden en Marc Jacobs. Het was te beluisteren zondag tussen 14 en 15u.
Een programma met een terugblik op het leven van Ad Roberts aan boord van de Mi Amigo en de Ross Revenge het leven van een man met een gouden radiohart!
Ad is op 8 april overleden, maar herinneringen aan hem zullen altijd levendig blijven.
Bedankt AD!

Bij deze nog een artikel rond Ad Roberts bij KennedyFM in juli 2015.

Dit speciaal Extra Gold NL programma van Ferry en Marc kan je nu tijdelijk downloaden via deze LINK.

Bron en info:
Ferry Eden.

11 04, 2018

GRAHAM GILL: Way Back Home.

2018-04-13T19:16:03+00:00 11th, april, 2018|

(Graham Gill in de studio van Walter) ©Walter Galle

Graham Gill, geboren op 15 april 1936 in Melbourne, Australië. Hij start zijn radiocarrière op 14 jarige leeftijd bij Radio 3UZ in Melbourne en daarna ook nog bij 3KZ. Van Melbourne verhuisde Graham naar Griffith in New Sout Wales waar hij voor 2RG en MTN-9 TV ging werken.

Eind 1965 vertrok Graham Gill naar Europa zoals vele Australiërs toen van zijn generatie. In mei 1966 kwam hij terecht bij Radio London, zijn verblijf op the Galaxy was echter maar van korte duur – 2 weken -. Ook was hij te beluisteren bij concurrent Britain Radio / Radio England. Tot de close down in augustus 1967 werkte hij bij Radio 390. Daarna verhuisde hij naar Nederland waar zijn radiocarrière een belangrijk vervolg kende.
In de vroege jaren 70 keerde Graham terug naar de Noordzee, waar hij ging werken bij Radio Caroline en Radio Northsea International voor de Nederlandse kust. Elke nacht zong Graham zijn tune op Junior Walker’s Way Back Home.
Toen ook Nederland in 1974 de anti-zeezenderwet in voege trad en de zeezenders hier ook uit de lucht gingen ging Graham bij Radio Nederland Wereldomroep werken. In 1994 ging hij op pensioen maar bleef radio actief, zo verzorgde hij nog radioshows in 2002 bij Radio Caroline.

(Graham Gill spreekt enkele spotjes in) ©Walter Galle

Graham was bij zowat elke radiodag of ander zeezendergebeuren aanwezig. Zo was hij ook in 2013 te gast bij “Caroline meets Atlantis” te Bissegem en werkte hij ook mee vanuit het Rockart Museum aan LondonFM vorig jaar.

(Graham Gill bij Wim van de Water op interview in museum RockArt)

Er is ook een boek uitgebracht getiteld “Way Back Home, The Graham Gill Story”.

Maandag 9 april, 6 dagen voor zijn 82ste verjaardag is hij thuis overleden in Amsterdam.
Met Graham Gill verliest de zeezenderwereld in een korte periode terug een groot radioman. Na Peter van Dam in januari, Ad Roberts afgelopen zondag nu dus Graham Gill. Onze gedachten gaan bij deze naar de familie en vrienden van Graham Gill. Onze innige deelneming.

(Graham Gill bij ‘Caroline meets Atlantis’ in 2013 te Bissegem) © Walter Galle

(Graham Gill in Brugge 2013) © Walter Galle

8 04, 2018

Ad Roberts overleden.

2018-04-09T15:21:10+00:00 8th, april, 2018|

(Ad Roberts bij KFM) foto: www.internetradiocafè.nl

Op deze lentezondag bereikte ons zopas een droevig bericht, Ad Roberts is vandaag op 62-jarige leeftijd overleden.
Ad Roberts werkte onder andere op Radio Caroline en Radio Monique. Bij Extra Gold presenteerde hij elke zondag het programma ‘Zoutwater’ met de avontuurlijke zeezenderverhalen.
Ad werkte ook nog mee in 2015 aan het project FMKENNEDY met een special rond RNI.
Ad bedankt voor alle mooie gezellige radio uren. Bedankt dat we U mochten kennen.
Onze innige deelneming aan familieleden en vrienden van Ad.

Hierbij het bericht van Extra Gold.Nl

(Ferry Eden en Ad Roberts in juli 2015 FMK) foto: Jan Berg

Zondagmiddag bereikte ons het droeve bericht dat onze vriend en radiocollega Ad Roberts (Robert de Goede) op 62 jarige leeftijd is overleden.

Ad begon tijdens zijn studiejaren op 17 jarige leeftijd als panel-operator, zeg maar de technicus, van Greame Gill voor zijn programma’s vanuit de Caroline Studio in Amsterdam. Daarnaast zat hij diverse keren aan boord om daar de Mi Amigo spoelen te draaien en hij heeft zelfs een paar keer mogen invallen voor een gemiste tape.
Na zijn schooltijd is Ad professioneel als DJ gaan werken en kwam terecht in Sneek.

Na enkele jaren kreeg hij de kans om in Australië het vak van DJ (en radio in het bijzonder) wat verder uit te diepen op de Announcers Academy (tegenwoordig de Australian Film Television and Radio School). Na 7 maanden keerde hij terug in Nederland om niet veel later voor de Nederlandse Caroline aan boord van de Mi Amigo te gaan werken. Maar nadat het schip gezonken was, moest hij zijn toevlucht weer nemen tot het werk in discotheken.

Daarna kwam de Ross Revenge en op dat schip heeft hij de Nederlandse studio’s ingericht, maar moest door slecht weer blijven en was daarmee wéér een baan kwijt. Toen Radio Monique begon met uitzenden, mocht hij na een hevig slaaptekort de volgende dag weer naar huis. Hij heeft het een aantal jaren volgehouden op de Noordzee en dacht er met veel goede gevoelens aan terug.

Ad Roberts Live vanaf de Ross Revenge (foto Bobleroi.co.uk)

De laatste jaren mochten we Ad verwelkomen bij Radio Extra Gold waar hij wekelijks het programma ZOUTWATER presenteerde met veel mooie verhalen uit zijn zeezenderperiode.

Ad Roberts en Ferry Eden achter de ruit vastgelegd door Richard de Bruin
© Jörg Krips

Vaarwel Ad… We gaan een warm mens missen!

(Ad Roberts)

3 04, 2018

OFFSHORE ECHOS MAGAZINE Maart 2018 N° 191

2018-04-05T17:12:11+00:00 3rd, april, 2018|

Voor ons ligt het nieuwe nummer van onze Franse radiovrienden OEM, het nieuwe nummer is vandaag uit en bevat alweer een schat aan informatie uit de zeezendertijd.

In dit magazine aandacht voor onder andere:

De dagen voor de terugkeer van de mv Mi Amigo naar de Noordzee in 1972.

(The MV Fredericia and the MV Mi Amigo in the Netherlands in 1968 (� EAP)


Begin maart 1968 werden de 2 zendschepen gebruikt door Radio Caroline met name de ‘Frederica’ en de ‘mv Mi Amigo’ binnengesleept in haven van Amsterdam. In 1972 werden de beide zendschepen te koop aangeboden.

Wat er toen er allemaal verliep tot de periode dat de mv Mi Amigo dan toch plots terug het zeegat koos richting Noordzee om Radio Caroline terug in de lucht te brengen dat lees je uitgebreid in deze OEM.

(mv Mi Amigo in Zaandam 1972)©Jan Kat

Aandacht voor Peter van Dam met een interview uit 1989 met Baudouin Dom.

Een tribute aan èèn van de beste dj’s van Vlaanderen, Peter van Dam, die overleed begin dit jaar op 6 januari.
Het interview komt uit de periode 1989 en vertelt zijn beginperiode, de periode bij Caroline en Mi Amigo. Leuk om het nog eens te lezen.

foto: Mi Amigo 40

– Radio Syd
Dan zijn we bij OEM reeds toe aan het 5de deel omtrent de Radio Syd Story. De gevolgen van de anti-zeezenderwet voor Radio Syd. Een uitgebreid en degelijk uitgesponnen artikel over 10 bladzijden met daarbij unieke foto’s aan boord van de Cheeta. De moeite!

(Britt Wadner chef för Radio Syd)

Interview with Bill Scadden
Hier gaan we terug naar 1984, toen Radio Caroline dj Colin Nichol Bill Scadden interviewde bij hem thuis in Frinton-on-Sea, Essex. Bill Scadden raakte in contact met Radio Caroline toen hij reeds in pensioen was. Ronan was op zoek naar ene zendtechnieker…

OFFSHORE ECHOS MAGAZINE 191 heeft ons alweer verrast met opnieuw lezenswaardige artikels rond de zeezenders. Ze nemen u terug mee naar de tijd toen de Noordzee meer was dan alleen maar vis.
Daarbij gevuld door enkele zeer mooie foto’s en interessante artikels en advertenties uit die gouden zeezendertijd.

Veel leesplezier!

(Robert Magnez en François Lhote van OEM met Ferry Eden) foto: Mediapages.nl