(Graham Gill in de studio van Walter) ©Walter Galle

Graham Gill, geboren op 15 april 1936 in Melbourne, Australië. Hij start zijn radiocarrière op 14 jarige leeftijd bij Radio 3UZ in Melbourne en daarna ook nog bij 3KZ. Van Melbourne verhuisde Graham naar Griffith in New Sout Wales waar hij voor 2RG en MTN-9 TV ging werken.

Eind 1965 vertrok Graham Gill naar Europa zoals vele Australiërs toen van zijn generatie. In mei 1966 kwam hij terecht bij Radio London, zijn verblijf op the Galaxy was echter maar van korte duur – 2 weken -. Ook was hij te beluisteren bij concurrent Britain Radio / Radio England. Tot de close down in augustus 1967 werkte hij bij Radio 390. Daarna verhuisde hij naar Nederland waar zijn radiocarrière een belangrijk vervolg kende.
In de vroege jaren 70 keerde Graham terug naar de Noordzee, waar hij ging werken bij Radio Caroline en Radio Northsea International voor de Nederlandse kust. Elke nacht zong Graham zijn tune op Junior Walker’s Way Back Home.
Toen ook Nederland in 1974 de anti-zeezenderwet in voege trad en de zeezenders hier ook uit de lucht gingen ging Graham bij Radio Nederland Wereldomroep werken. In 1994 ging hij op pensioen maar bleef radio actief, zo verzorgde hij nog radioshows in 2002 bij Radio Caroline.

(Graham Gill spreekt enkele spotjes in) ©Walter Galle

Graham was bij zowat elke radiodag of ander zeezendergebeuren aanwezig. Zo was hij ook in 2013 te gast bij “Caroline meets Atlantis” te Bissegem en werkte hij ook mee vanuit het Rockart Museum aan LondonFM vorig jaar.

(Graham Gill bij Wim van de Water op interview in museum RockArt)

Er is ook een boek uitgebracht getiteld “Way Back Home, The Graham Gill Story”.

Maandag 9 april, 6 dagen voor zijn 82ste verjaardag is hij thuis overleden in Amsterdam.
Met Graham Gill verliest de zeezenderwereld in een korte periode terug een groot radioman. Na Peter van Dam in januari, Ad Roberts afgelopen zondag nu dus Graham Gill. Onze gedachten gaan bij deze naar de familie en vrienden van Graham Gill. Onze innige deelneming.

(Graham Gill bij ‘Caroline meets Atlantis’ in 2013 te Bissegem) © Walter Galle

(Graham Gill in Brugge 2013) © Walter Galle