sfeer aan boord tijdens Mi Amigo 40 met Marc, Peter en Ferry © Mi Amigo 40

100 jaar radio in Nederland zette er toe aan om even een lijst op te maken van de beste radiomaker van de eeuw. Deze lijst viel net samen met de week van de ‘digitale’ radio. Dus alles erop en er aan om er een leuke lijst van te maken. 14 Radiokenners gingen in opdracht van de VARA in afzondering om een neutrale lijst van de bekendste radiomaker van de eeuw samen te stellen. Met alle begrip voor de lijst werd het overwegend een Hilversums lijstje met hier en daar wel wat rebellen van toen, het moest wel. Daarom dachten wij waarom zouden we zo geen lijstje laten opmaken door de “luisteraar” van Mi Amigo 40. De oproep werd gelanceerd en tot vrijdag 16 november kon er gestemd worden. Deze lijst heeft ook wel duidelijk gemaakt  welke leefdtijdscategorie toch wel overheerst bij Mi Amigo 40. Duidelijk de +45 en met de roots verankerd aan een groot deel van de zeezenders zo kan je het luisterpubliek van Mi Amigo 40 omschrijven.  Onze vraag die werd gesteld “de populairste dj van 1960-tot nu” heeft uiteindelijk geleid tot de periode 1960-1999. Want de actuele populaire dj werd helemaal niet door de “luisteraar” vernoemd. Dus vinden we in de lijst helemaal geen Gerard Ekdom, geen Giel Beelen, geen Rob van Someren, geen Edwin Evers om er maar enkele te noemen terug. Dus beperken we ons tot de periode 1960-1999 voor wat betreft de populairste dj. 153 “luisteraars” hebben hun plicht vervuld en hun favoriete dj uit die periode doorgestuurd. In totaal werden 66 verschillende radionamen doorgestuurd. Het afgelopen weekend werd alles samengeteld en kwamen we tot een aardig lijstje van de populairste dj 1960-1999. Een lijst waarin wij ons best kunnen vinden.

De winnaar van deze DJ Poll is zonder discussie MARC JACOBS geworden. Terecht mogen we zeggen. Marc is de man geweest die Radio Mi Amigo terug een enorme boost heeft gegeven, Marc Jacobs is zonder meer verankerd met Radio Mi Amigo, hij was een onmisbare anker in dit  zeezenderverhaal. Specifiek voor Marc is zijn warme radiostem, zijn stem maakt eender welk verhaal boeiend om naar te luisteren, de manier waarop hij de luisteraar in zijn programma betrekt, hoe hij het allemaal aan de luisteraar overbrengt, prachtig! Een programma zoals een BAKEN 16 werd een boeiend, amusant lekker radioprogramma en werd telkens erg gesmaakt tijdens de lunch van 12-14u. Maar ook naast een Baken 16 waren, zijn de radioprogramma’s met Marc Jacobs steeds de moeite van het te beluisteren waard. Tot op heden levert Marc Jacobs nog zijn medewerking aan diverse radio events. Telkens weer zijn de luisteraars enthousiast om Marc er telkens te mogen ontmoeten en er een praatje mee te maken. Marc is een radiomens in hart en nieren en vooral een en al oor voor zijn nog steeds talrijke luisteraars en fans. Marc Jacobs terecht op de nummer 1 van onze DJ Poll.

Van de ganse Mi Amigo 40 ploeg een dikke proficiat aan Marc Jacobs met deze nummer 1 positie!

Let ook even dat de toen bekende Vlaamse dj’s ook nog niet zijn vergeten. Vallen net buiten de Top 20, Willem van Kooten (Joost den Draaier, Tineke, Mike Verdrengh en Rob Hudson. Merkwaardig, Frits Spits werd geen enkele keer vermeld.

 

 

Marc Jacobs tijdens een radio event in Bissegem Bijenhof 2013

Bij deze alvast een reaktie van Marc Jacobs op deze DJ Poll: ” toch even vermelden dat zonder de fijne mensen aan boord van onze MV Mi Amigo we nooit zo’n sfeer had kunnen maken in de shows. Mede dankzij hen werd bijvoorbeeld een programma als Baken 16 een groot succes. We deden het sámen, dus die prachtige eerste plaats deel ik graag met al mijn fijne collega’s aan boord. Dankjewel jongens!!!!”

 

 

Dit is de TOP 20 van de populairste DJ 1960-1999  volgens de “luisteraars” van Mi Amigo 40.