De RadioDag.Be zaterdag 28 mei is een uitstekende gelegenheid om in te zoomen op de toekomst van die radio in Vlaanderen.

Eerder deze maand kwam het kabinet van Media met een conceptnota omtrent de nieuwe richting die Vlaanderen wil inslaan. De richting van de digitalisering van de radio. De inhoud hiervan kan je uitgebreidt lezen op deze website.
Meer dan ooit zal dan ook duidelijk de toekomst van deze radio centraal staan tijdens deze radiodag.

Maar de radiodag wil ook de luisteraar in kontakt brengen met de radio van toen en nu.
Heel wat bekende radiohelden van vroeger maar ook van nu zullen er aanwezig zijn, voor de luisteraar een mooie, unieke kans om deze ‘helden’ te kunnen en mogen ontmoeten.
Het is een dag van de radio met radiomakers en met de luisteraars. Een dag om ook eens te luisteren als radiomaker naar de luisteraar wat die nu eigenlijk vindt van de hedendaagse radio.

Want in deze wirwar van frequenties en stations die zomaar van naam veranderen of verdwijnen lijkt het eerder een wild westen avontuur te zijn waarin de luisteraar helemaal zijn weg niet meer lijkt te vinden. De ingreep die nu lijkt te gaan gebeuren wil daar duidelijk een einde aan maken.

Radiohelden die zullen aanwezig zijn kan je terugvinden bij de programmatie van de RadioDag.Be, we proberen daar nog steeds nieuwe helden aan toe te voegen. Je kan het allemaal volgen via deze website. Vragen of meer info via info@MiAmigo40.be