(Ad Roberts bij KFM) foto: www.internetradiocafè.nl

Op deze lentezondag bereikte ons zopas een droevig bericht, Ad Roberts is vandaag op 62-jarige leeftijd overleden.
Ad Roberts werkte onder andere op Radio Caroline en Radio Monique. Bij Extra Gold presenteerde hij elke zondag het programma ‘Zoutwater’ met de avontuurlijke zeezenderverhalen.
Ad werkte ook nog mee in 2015 aan het project FMKENNEDY met een special rond RNI.
Ad bedankt voor alle mooie gezellige radio uren. Bedankt dat we U mochten kennen.
Onze innige deelneming aan familieleden en vrienden van Ad.

Hierbij het bericht van Extra Gold.Nl

(Ferry Eden en Ad Roberts in juli 2015 FMK) foto: Jan Berg

Zondagmiddag bereikte ons het droeve bericht dat onze vriend en radiocollega Ad Roberts (Robert de Goede) op 62 jarige leeftijd is overleden.

Ad begon tijdens zijn studiejaren op 17 jarige leeftijd als panel-operator, zeg maar de technicus, van Greame Gill voor zijn programma’s vanuit de Caroline Studio in Amsterdam. Daarnaast zat hij diverse keren aan boord om daar de Mi Amigo spoelen te draaien en hij heeft zelfs een paar keer mogen invallen voor een gemiste tape.
Na zijn schooltijd is Ad professioneel als DJ gaan werken en kwam terecht in Sneek.

Na enkele jaren kreeg hij de kans om in Australië het vak van DJ (en radio in het bijzonder) wat verder uit te diepen op de Announcers Academy (tegenwoordig de Australian Film Television and Radio School). Na 7 maanden keerde hij terug in Nederland om niet veel later voor de Nederlandse Caroline aan boord van de Mi Amigo te gaan werken. Maar nadat het schip gezonken was, moest hij zijn toevlucht weer nemen tot het werk in discotheken.

Daarna kwam de Ross Revenge en op dat schip heeft hij de Nederlandse studio’s ingericht, maar moest door slecht weer blijven en was daarmee wéér een baan kwijt. Toen Radio Monique begon met uitzenden, mocht hij na een hevig slaaptekort de volgende dag weer naar huis. Hij heeft het een aantal jaren volgehouden op de Noordzee en dacht er met veel goede gevoelens aan terug.

Ad Roberts Live vanaf de Ross Revenge (foto Bobleroi.co.uk)

De laatste jaren mochten we Ad verwelkomen bij Radio Extra Gold waar hij wekelijks het programma ZOUTWATER presenteerde met veel mooie verhalen uit zijn zeezenderperiode.

Ad Roberts en Ferry Eden achter de ruit vastgelegd door Richard de Bruin
© Jörg Krips

Vaarwel Ad… We gaan een warm mens missen!

(Ad Roberts)