Loading...

Home

/Home/
21 02, 2019

RADIO MI AMIGO REVIVAL EVENT

2019-02-21T19:12:24+01:0021st, februari, 2019|

Vooraleer MI AMIGO 45 zijn uitzendingen begint eind mei is er een opwarmertje van formaat eind maart. Dan is er opnieuw een “Radio Mi Amigo Revival Event”.

Het evenement word uitgezonden tijdens het weekend van 30 en 31 Maart 2019

Het “Radio Mi Amigo Revival Event” omvat 60 uur muziek, jingles, commercials en tunes
die ooit werden uitgezonden via Radio Mi Amigo in de periode 1974 – 1979.

Tijdens de dag kan u luisteren naar diverse originele radiosets (Playa & boord tapes)
Het muziek format zijn hits uit de jaren 70 samen met diverse 60s flashbacks

De kickoff :
Vrijdag 29 Maart, vanaf 19 uur CET
De stream is online tot zondag 31 Maart middernacht CET
Inloggen op de stream doet u via deze exclusieve toegangspagina :
http://radiomiamigo.co.uk/

Op 29 Maart 2019 vanaf de middag tot het eind van het evenement kunnen bezoekers via dit
domein inloggen op de stream door te klikken op de banner “Listen Live”
Een pls playlist file word gedownload naar uw computer, en zal uw favoriete media player
opstarten (WinAmp, iTunes of andere)

Bezoekers kunnen voor gebruik op hun smartphone een custom app downloaden in de
Stores voor iPhone, Android & BlackBerry – check website voor details.
Bezoekers hebben eveneens de mogelijkheid om het “contactform” te gebruiken

Deel uw ideeën, herinneringen & steun aan dit evenement.

Wij hopen dat u een super en onvergetelijke ervaring zal hebben tijdens dit weekend !
Credits en dank aan iedereen die audio elements, radiosets, hun support en input hebben
gegeven aan het “Radio Mi Amigo Revival Event”
Aanvaardt onze dank, groeten en respect aan u,
Event@RMA
http://radiomiamigo.co.uk/

 

Special thanks to

Marc Jacobs who provided the voice over reads
Ferry Eden who provided the custom Mi Amigo Top 50
Mi Amigo 40 for their support online publication miamigo40.be
Mi Amigo Fanclub for their support online publication facebook.com/verzameling/
Hans Knot, Jan van Heeren, Jean-Luc Bostyn, RadioVisie & Fernand Moerman

Former Mi Amigo members
Fans who shared the event @ social media

De definitieve programmering van dit Radio Mi Amigo Event volgt later.

Dit RMA event is een initiatief van Philippe Derluyn.

19 02, 2019

MI AMIGO 45: HAVENFEESTEN Blankenberge donderdag 30 mei tem zondag 2 juni 2019

2019-02-20T17:14:34+01:0019th, februari, 2019|

Bij deze is het zover. Afgelopen zondag hebben we het anker gelicht voor “MI AMIGO 45”. 5 jaar na het succes met Mi Amigo 40 vanuit Oostende varen we nu richting Blankenberge om daar live vanaf het “zend”schip CASTOR  van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni tijdens de Havenfeesten “MI AMIGO 45” te organiseren.

 

Het schip de Castor is het volledige identieke zusterschip van Radio Caroline’s Ross Revenge tenders ‘Bellatrix” en van het Greenpeace schip de ‘Sirius’. De Bellatrix tenderde de Ross Revenge  met Radio Caroline waar toen ook nog Radio Monique en Radio 558 vanop uitzonden. De Sirius tenderde ook in de jaren ’80 Radio Caroline in ruil  voor commercials voor Greenpeace. Maar ook de Castor heeft eenmaal de Ross Revenge bevoorraadt. Dit gebeurde toen de Bellatrix niet kon uitvaren. Daarnaast is de Castor een van de 7 zusterschepen gebouwd in de vroege jaren’50 in Rotterdam voor de Nederlandse Zeemacht. Ze dragen allemaal de naam van sterren die werden gebruikt bij de scheepsnavigatie voor de tijd van de GPS: Antares, Bellatrix, Betelgeuze, Castor, Pollux, Procyon en Sirius.”

De uitzendingen zullen weer live gebeuren vanaf het schip. Tijdens de Havenfeesten is de CASTOR toegankelijk voor bezoekers. Daarom ook zal de CASTOR tijdens deze dagen evenwel niet uitvaren. Maar dit mag de pret helemaal niet drukken. Nu zal elkeen de mogelijkheid hebben om tijdens deze Havenfeesten en Mi Amigo 45 in contact te komen met de dj’s en medewerkers van Radio Mi Amigo. Bij mooi weer is het dek daar een mooie plek voor maar ook beneden is er een ruime bar waar er kan nagepraat worden en in het ruim kan je live de uitzendingen van Mi Amigo 45 meemaken.

Voor de radioliefhebber, de zeezenderfreak, de Mi Amigo fan een unieke gelegenheid om die zeezendertijd terug eens opnieuw te kunnen beleven in real time.

Wie er komt en programmatie daar wordt momenteel druk aan gewerkt. Maar je kan er vanop aan dat we Mi Amigo 45 graag weer even willen laten klinken zoals Radio Mi Amigo destijds want nog dagelijks wordt deze vorm van radio nog steeds gemist als een radio voor de luisteraar.

Via deze website onze FB pagina en Twitter kan je de evolutie van Mi Amigo 45 verder opvolgen.

Zo ook de frequenties waarop zal worden uitgezonden en de stations die hun medewerking verlenen aan het doorsturen van de programma’s.

(MA45 met Gino, Geert, Noël en op de achtergrond Eelke en Mario van de Castor…en Walter? ja dat was de fotograaf.

Radio Mi Amigo 45 jaar later, al zijn de zeezenders dan al een hele tijd van de Noordzee verdwenen toch blijven ze bestaan en zijn ze niet weg te denken. Dankzij deze stations is de radio helemaal anders geworden. De golven van de Noordzee hebben hier gezorgd dat het radiolandschap  overspoeld zou worden met radio die een hele taboe zou doen openbreken. Gelukkig maar…èèn van de toonzetters was in eerste instantie in Vlaanderen in 1963 Radio Kerkske dan moest Vlaanderen nog 10 jaar wachten op een nieuwe Vlaamse zeezender Radio Atlantis een zender die op alle manieren toch bijzonder populair is geworden. Later kwam en dit op 1 januari 1974 met een uniek nieuwjaarsgeschenk Radio Mi Amigo. In het uiterst moeilijke jaar voor de zeezenders, want voor de zeezenders voor de Nederlandse kust was het het laatste jaar. Een verrassing van formaat was het dus wel toen Radio Mi Amigo op deze nieuwjaarsdag 1974 in de lucht kwam. Dat dit station meer dan een legende zou worden waren de dj’s van het station zich op deze 1 januari 1974 nog niet van bewust.

(1978 de mv Mi Amigo) © SMC

Een trieste zaak in deze is wel dat in die 45 jaar al heel wat dj’s en medewerkers van Radio Mi Amigo ons zijn ontvallen en niet in het minst de stichter zelf van Radio Mi Amigo: Sylvain Tack.

Maar ook: Joop Verhoof, Dick Verheul, Stan Haag, Peter van Dam, Haike Debois, Mike Moorkens, Herman de Graaff, Hans van der Ven, Danny Vuylsteke, Eric Mes (272), Mreille van de Mi Amigo Fanclub. Ook dankzij hen brachten zij Radio Mi Amigo dagelijks bij de luisteraar.

Ook daaraan wil Mi Amigo 45 aandacht besteden.

Graag tot binnenkort voor meer nieuws rond MI AMIGO 45!

Vragen? info@MiAmigo40.be

 

Mi Amigo 45 is een organisatie van Mi Amigo 40 ism vzw Nordica.

Team Mi Amigo 40

13 02, 2019

13 Februari: Dag van de Radio

2019-02-13T18:34:50+01:0013th, februari, 2019|

Forever Radio!

De Wereld Radio Dag, de Radio staat vandaag even centraal in het dagelijkse mediagebeuren. Een medium wat de laatste tijd onder druk komt te staan. Maar vandaag op deze Wereld Radio Dag bekijken we de Radio positief. De Radio is niet weg te denken uit ons leven en zal dit ook nooit worden hoe die Radio ook in de toekomst op welke manier zal evolueren. Het belangrijkste aan Radio is dat die Radio dan toch nog voor velen een belangrijke plaats inneemt in ons sociale leven. Naast Smartphone, Tablet, Facebook, Whats App, Instagram, Twitter, Laptop, Internet en zovele sociale zaken meer maar daartussen staat ook RADIO. 

Luisteren naar de Radio naar diverse radiostations, via FM, via internet, via AM, via DAB+, via mobiel, via app. 

En dan voegen we eraan toe de vele vormen van radio zoals een Spotify.. hier stel je dus zelf je luisterpatroon samen en kan je weergeven via uw radio of andere hardware toestellen.

Wat er natuurlijk ontbreekt aan die vorm van radio is dat dit helemaal gèèn radio is. De geest de spirit van de radio is uit die fles verdwenen of liever helemaal onbestaande. 

De Wereld Radio Dag staat stil bij die vorm van Radio waar de Radio nog centraal staat. Een radio die jouw vriend is die tegen jou praat, je doet lachen en nadenken een Radio die jouw een goed gevoel geeft. Dit is de èchte kracht van radio. Zo’n vorm van radio zal alle tijden weten te overleven dit in tegenstelling tot een vorm van bv Spotify wat een trendvorm is en zeker niks met radio te maken heeft. 

(Studio in Mas Nou augustus 1975)

Geniet van de vele leuke vormen van Radio. Happy World Radio Day 2019!

Unesco heeft 13 februari uitgeroepen tot Wereld Radiodag; een dag om even stil te staan bij het medium ‘radio’.  In 2017 wordt deze dag voor de vijfde keer gevierd. De doelstelling van deze dag is het stimuleren van de internationale samenwerking tussen zenders, het promoten van de toegang tot radio-informatie en het waarborgen van de persvrijheid van zenders.

Volgens Unesco bereikt radio ongeveer 95% van de wereldbevolking. Zelfs in ontwikkelingslanden heeft 75% van de huishoudens toegang tot radio. Er wordt geschat dat er 44.000 radiozenders wereldwijd zijn.

In Nederland bereikt de radio wekelijks bijna 90% van bevolking 10+ en luistert men gemiddeld 2 uur en 51 minuten per dag (NLO 2014). Overdag is radio nog steeds het grootste medium.

 

 

 

 

 

 

 

8 02, 2019

RICHARD BOND † 17 januar 2019

2019-02-08T19:08:58+01:008th, februari, 2019|

 

(Richard Bond)

 

Met veel pijn in ons radiohart willen we U meegeven dat onze dierbare radiovriend Richard Bond op 17 januari is overleden. Richard Bond alias Bondy was een radiovriend en zal heel erg worden gemist bij de Mi Amigo 40 groep waar hij telkens met heel veel radioliefde meewerkte aan evenementen zoals LONDONFM en OFFSHOREFM. Bij deze gaan onze gedachten naar zijn vrouw Diana en zijn familie en vrienden.

Bij deze hier enkele artikeltjes over Bondy geschreven by himself:

Now some stuff and nonsense about me!
Richard Bond aka Bondy or The Bear – he answers to any of those names – is an extremely young looking sixty-odd-year old until you see the pictures.
Richard has been in radio since the late 1960’s starting with hospital radio then the likes of Caroline North Tribute, Radio City, Red Rose, The Bay, Marcher and so on and on!
Richard has had the privilege to conduct many interviews over the years including Muhammad Ali, Bert Weedon, Marty Wilde, Kiki Dee, Andy Fairweather Low, Paul Carrack – the list goes on.
He was an official member of the Radio London Club in the 60’s and the received Keith’s “98.6” as a prize! The first record bought with his own money was The Allisons – “Are You Sure”. (That shows his age)
Richards musical tastes vary from Beatles to Eagles, Elkie Brooks to Dusty Springfield, Neil Diamond to Bowie and very much everything in between.
He loves animals, the countryside, travel and good food (as long as it’s veggie) Radio idols include Kenny Everett, Johnnie Walker and Ray Moore and more.
Can talk for England and often does. (Big L Webmaster – he can type for England too!)
The shows come from Richards studio in Bulgaria.

(Bondi On Air Caroline North)

 

Het Richard Bond zijn leven zijn verhaal

I have always had a penchant for radio, from as far back as I can remember. Our family did not have TV as an option when my sister and I were children. I seem to recall that there was not a TV in the family home until 1965, by which time I was 15 years old and already showing that my interest in radio was more than a passing phase.
Yes we did see television programmes when we visited friends but it was always the radio that was going to influence myself and my future. As a family we would sit round the table, for dinner and tea, and the radio was always on whilst we ate our food. My memories would include many BBC comedy programmes and music shows like Pick of the Pops, on the Light programme. This was the only, if not the main, source of hearing new releases unless you were fortunate to own a crystal set on which you could receive Radio Luxembourg. You had to attach it to the headboard, preferrably metal, to get the station’s output. What a joy it was to hear so much great music, from a defining decade, that would unwittingly affect all of our lives.

My first and positive introduction to the medium was when I was very young, possibly 4 or 5 years of age. We used to listen to music programmes and Children’s Favourites is still firmly placed in my head. Because of this show I began to play music, I had heard on the radio, using my aunt’s piano which was living with us at the time. My first ever tune was “The Theme from Robin Hood” and, though I took piano lessons subsequently, it was not to be my forte.

Radio was calling me strongly and, with the advent of offshore radio in 1964, I could be found in my bedroom with 2 Dansette record players and a Grundig reel to reel player pretending it was a radio station; but just for me of course. I was just a shy 14 year old with no desire to be playing in the mud with my peers. My mother often shouted til she made herself hoarse calling me down for tea or dinner. I was that obsessed with radio.

All of the offshore radio stations influenced what I wanted to be, but I was probably a bit too young and innocent to be a part of the biggest shake up that music radio would ever experience. The catchy jingles, the convincing ads, the friendly voices plus the music, we might never had heard, all beckoned me to be a part of broadcasting’s future. I continued to craft a radio style, but not to copy those never to be forgotten voices. I joined the Radio London Club and as a new member was sent the record of the week at that time – mine was Keith and a song called 98.6.
It was such a sad event, for me, when the British government called time on offshore radio. I literally cried for hours when my friend, “free radio”, appeared to be gone forever. Of course Radio Caroline continued and we are so glad she did.

A month or so later the BBC offered the “abandoned ” listener a new sound to replace the offshore stations and the rest is history. Commercial radio was about to entertain and inform us again, as Big L, Caroline, Swinging Radio England Radio 270 and the others had done before.

As for me; I had found some comfort by voluntarily presenting for a number of hospital radio stations. I developed a radio style which had been in my head since those days in my bedroom, but it was me and not a Tony Blackburn sound-a-like, as many potential DJ’s tried to be. With commercial radio finally coming of age and on land, I busied myself applying for radio work at a great number of radio stations. A tough ask, it’s true, but eventually I struck lucky and was given a chance by some local stations. Chiltern Radio being one of the first commercial radio stations use me on air.

Over the past 40 years or so I have become at one with my best friend, the radio, and sufficiently happy to be where I am today. I have been very lucky to have worked at some of the UK’s top stations, including Radio City, Piccadilly
Radio and more. Technology has changed the shape of radio too, and I always try to keep up to speed where necessary. I didn’t always make a very good living from my radio work but, together with more mundane jobs, I was able to keep my dream alive and still do to this day.

My biggest dissappointment was that I never got the opportunity to work on the offshore radio stations so, when a tribute station advertised it was celebrating 50 years of Radio Caroline in Liverpool, you bet I jumped at the chance to do any shows there. I was living across the Mersey at that time. The month passed very quickly, but I still retain many happy memories from March/April 2014 aboard a lightship harboured in Canning Dock, Liverpool. The studio was set in the ex-ship’s control room, using old and new equipment; most memorably a Gates mixer desk. Happy days for sure.

(Caroline North photo)

I met some great guys during my time at Radio Caroline North, as it was called, to that extent that even without payment I felt the full achievement of working on the station. A colleague aboard the Planet lightship called me some months later. He told me that the guy who was running Big L international on line, and had done so for some time was interested in recruiting new on air staff. Again this would be a non-payer but can you imagine my joy when, once again, I was getting the opportunity to work on a radio station that carried the name Big L; one of my treasured offshore stations.

The Big L name had come on shore like many of those pioneers and was operating live shows from various locations literally around the world. There are presenters in the UK, of course, and in The Netherlands, Belgium, The USA and in Bulgaria; where I live now. We broadcast from our individual homes through a streaming server on line. I have been with Big L international now for 3 years and loving every moment of this great experience. We get to play the music of that great period in radio history – 1964 to 1967, plus music from the 50’s through til the mid 80’s. Using Big L jingles and memories. Yes I have arrived.
Thank you for letting me share my passion and experience with you.

Richard Bond (Bondy)

 

De programma’s van Richard Bond bij Mi Amigo 40 kan je terug beluisteren via onze link “HERBELUISTER”.

 

Edit 17th January 2019. Sadly Bondy passed away. He will be greatly missed by all at Big L. We will always be grateful to him for his dedication and commitment to Big L and our listeners. (Richard Davies)