Loading...

Home

/Home/
20 03, 2018

RADIO MI AMIGO REVIVAL: update

2018-03-21T16:56:38+00:00 20th, maart, 2018|

Het evenement word uitgezonden tijdens het weekend van 31 Maart en 1 April 2018
Het “Radio Mi Amigo Revival Event” omvat 48 uur muziek, jingles, commercials en tunes die ooit werden uitgezonden via Radio Mi Amigo in de periode 1974 – 1978.
Tijdens de dag kan u luisteren naar diverse originele radiosets (studio & Playa tapes) Het muziek format zijn hits uit de jaren 70 samen met diverse 60s flashbacks

De kickoff :
Vrijdag 30 Maart, vanaf 19 uur CET
De stream is online tot zondag 1 April middernacht CET
Inloggen op de stream doet u via deze exclusieve toegangspagina : http://radiomiamigo.co.uk/

Vanaf 30 Maart 2018 vanaf de middag tot het eind van het evenement kunnen bezoekers via dit domein inloggen op de stream door te klikken op de banner “Listen Live”
Een m3u playlist file word gedownload naar uw computer, en zal uw favoriete media player opstarten (WinAmp, iTunes of andere)

Bezoekers kunnen voor gebruik op hun smartphone een custom app downloaden in de “PlayStore” (Android) en “BlackBerry World“ (BlackBerry) – check website voor details.

Bezoekers hebben eveneens de mogelijkheid om het “contactform” te gebruiken Deel uw ideeën, herinneringen & steun aan dit evenement.

Wij hopen dat u een super en onvergetelijke ervaring zal hebben tijdens dit weekend !

Credits en dank aan iedereen die audio elements, radiosets, hun support en input hebben gegeven aan het “Radio Mi Amigo Revival Event”

De volledige programmering en updates voor dit Mi Amigo Revival Weekend vind je HIER

Special thanks to

Marc Jacobs who provided the voice over reads
Mi Amigo 40 for their support & online publication miamigo40.be
Mi Amigo Fanclub for their support & online publication facebook.com/verzameling/ Hans Knot, Jean-Luc Bostyn & RadioVisie
Former Mi Amigo members
Fans who shared the event @ social media
Radio 0511 The Netherlands who broadcast the event on their MW / AM frequencies 1332 kHz Noord Friesland – 1485 kHz Oost Groningen.
Evening & Night from 07pm – 07am 747 kHz Friesland

19 03, 2018

MAART 1980: THE END OF THE OLD LADY

2018-03-21T20:25:05+00:00 19th, maart, 2018|

(mv Mi Amigo in the good old days) foto: M.Boon

We schrijven 1980, in de nacht van 19-20 maart maakt een van de meest beschreven, besproken, opzienbare zendschepen haar laatste uren op de Noordzee om moegestreden ten onder te gaan op een zandbank voor de kust van Essex.

The Old Lady, mv Mi Amigo, het zendschip van Radio Atlanta in 1964, later Radio Caroline en in de jaren 70 werd het ook de start voor Radio Atlantis en op 1 januari 1974 werd de mv Mi Amigo de thuisbasis voor Radio Mi Amigo. Maar daarnaast bleef ook het radiostation Radio Caroline uitzenden tijdens de avond en de nacht vanaf de mv Mi Amigo.
Het zendschip de mv Mi Amigo is een legende en een icoon voor de zeezenderwereld.

Het zou nog duren tot in 1983, augustus 1983 tot opnieuw Radio Caroline vanaf de Noordzee was te horen nu vanaf het zendschip de Ross Revenge. In 1984 kreeg Caroline op de Ross Revenge gezelschap van Radio Monique…maar dat is een ander verhaal.

Nu hier bijzondere ode aan de mv Mi Amigo, the old lady nu voor eeuwig het zwijgen opgelegd.

In deze LINK vind je een overzicht van de gebeurtenissen in de laatste uren van het zendschip mv Mi Amigo als zendschip.

THE MI AMIGO SINKS INTO SILENCE

11 03, 2018

RADIO MI AMIGO INTERNATIONAL NEWS: Keeping the Captain’s dream alive!

2018-03-11T20:47:59+00:00 11th, maart, 2018|

LATEST NEWS:

Dear listeners,

You may be aware that our captain and leader Cpt. Kord is seriously ill in hospital.

As we wait for the news that he is well enough to continue the great work he has started with the radio station, we have organised ourselves into an interim Management Team to keep his dream alive. The team has been appointed with one aim: to keep Radio Mi Amigo International bringing back ‘the golden era of AM offshore radio’.

One of our first priorities was to sort out the problems accessing vital systems Kord used to manage from his studio in Spain, such as our website, webshop and email system. Whilst some parts of the operation are temporarily proving difficult to maintain to Kord’s high standard, we’ll get there.

We managed to set up a new domain and the web site can now be reached again at: www.radiomiamigo.international
(that’s correct, there’s nothing behind ‘international’, as ‘.international’ is our new ‘top-level domain’)
Our new email address is: studio@radiomiamigo.international

We temporarily closed the webshop as due to the Captain’s absence there’s also a backlog of orders. Email addresses linked to the original domain are not working yet, but that too will be fixed soon. We’ll keep the first part (everything before the ‘@’) of the addresses, only replacing the old domain name with the new ‘radiomiamigo.international’ domain name. So regularly check the new website or the new Facebook page for the latest news.

Our daily short wave transmissions on 6085 kHz in the 49-meter band are unaffected and continue as normal. If you’d like to listen digitally, best way is to use the links at the top right menu from our website.

So, thank you for your understanding. And thank you for your support.

Together, we will keep Captain Kord’s dream alive.

Together, we will keep Radio Mi Amigo International on the air!

CURRENT RADIO MI AMIGO INTERNATIONAL INFORMATION

Website: Radio Mi Amigo International

FaceBook Page: FB Mi Amigo International

Studio email: studio@radiomiamigo.international

Online: LINK

Shortwave: 6085 kHz / 7310 kHz / 3985 kHz

9 03, 2018

De Vlaamse Middengolf gesloopt.

2018-03-12T13:06:28+00:00 9th, maart, 2018|

(VRT zendmast Wolvertem) foto: Walter Galle

De Vlaamse middengolf is al een tijdje verleden tijd. Gezien Vlaanderen op mediavlak kwazie onbestaande is mag je dan ook niet verrast zijn dat er met deze middengolf in Vlaanderen helemaal niks meer gebeurt.
Alle middengolf frequenties voor Vlaanderen zijn inmiddels al een hele tijd uit de lucht.

Deze eigenste “Mi Amigo 40” probeerde in 2015 om een evenementenvergunning via de middengolf te verkrijgen…laat het je verrassen dat we meer dan een jaar moesten wachten op een dubieus “nee” antwoord? Het antwoord kwam er dan ook maar na herhaaldelijk aandringen op de verschillende overheidsinstanties die bevoegd zijn in deze materie.
Misschien gaan we later nog even dieper in op de middengolf in Vlaanderen…waarom het hier niet kan en bijvoorbeeld in Nederland wèl.

Wèl, net zoals in Nederland ze bepaalde antennemasten voor de middengolf naar beneden halen zo gebeurt het nu ook in Vlaanderen waar nu niet meer de VRT maar NORKRING eigendom is geworden van deze antennesites.
Zo gebeurde het ook in Imde bij Meise vorig jaar juni, waar de drie voormalige VRT-zendmasten werden gesloopt, zendmasten die in het verleden dienden voor de radio-uitzendingen via de middengolffrequenties.

Op een zondagse lentenamiddag ging Peter van Parijs een kijkje nemen op het vroegere zendpark van de VRT in Wolvertem. Alle vijf de masten zijn neergehaald en afgevoerd verleden zomer tijdens de laatste dagen van juni 2017.
Er rest nog enkel een 927kHz tuner hok waar nog een grote hoeveelheid ceramische afstem capaciteiten te zien zijn, alle koperen spoelen en geleiders zijn naar de koper handelaar gegaan. De gebouwen zijn voor de helft gesloopt en worden verbouwd voor een andere bestemming. De buren zijn blij met de gang van zaken.
De Norkring man kon mij niet vertellen wat het gevolg kan zijn nu de masten weg zijn voor de slapende 927 frequentie.

De masten zorgden ook in de jaren dat ze operationeel waren voor heel wat last bij de omwonenden. Zo kregen ze de VRT-radio ook ongevraagd te horen in de telefoon, de babyfoon of de televisie. Maar goed daar hebben de omwonenden nu alvast geen last meer van, de masten zijn neergehaald en wat er nu staat te gebeuren weet Norkring nog niet.

Wilt u de foto’s zien van deze zendmasten dan kan je terecht via deze LINK.